DEEP RIVER

31.12.1996 - 21.10.2009

Naš Deep je dobil ime po globinah zelene lepotice Soče in se je rodil mami Astri kot eden od osmih silvestrskih otrok. Za enega od samčkov je družinski svet odobril, da ostane doma, kateri od njih naj bo to, pa je svetoval Janez Plestenjak, mednarodni kinološki sodnik, poznavalec in vzreditelj berncev, ki je v Deepu že pri njegovih šestih tednih zaslutil moč, veličastno lepoto in energijo nepopustljivega borca.
Deep je opravil z izpitom po programu A kot najboljši v pasjem razredu in z rezultatom osupnil celo samega Martina Simončiča, odličnega inštruktorja in naprednega poznavalca pasje vzgoje. Na nekaj razstavah so nam povedali to, kar smo vedeli že sami: da je pač najlepši… Nepozabna je bila velika specialna švicarska klubska razstava s 580-imi berniji, kjer je med 156-imi samci tudi v ponos svojemu očetu – zmagovalcu – osvojil sedmo mesto.
Naš Deep. Naše sončece. Bil je svojevrsten bernski “otrok”, nežna duša v telesu lepotca. V veliko uteho nam je, da je doživel skoraj 13 let (dopolnil bi jih na Silvestrovo 2009), da je bil naš srečni in samosvoj fant, velik borec za življenje in idealna podoba bernca iz mojih davnih sanj, ki so z njim postale resničnost. Rodil se je v moje roke, bil je moja opora in jaz njegova – zelo težko bom brez njega.