FUNNY GIRL BERNIESHINE

4.2.2012 - 17.7.2021

Funny Girl ali po domače Fani, pa tudi Fanči in celo Francka: polepšala nam je pomlad, ko smo jo hodili občudovat na Vir pri Stični, kjer se je skotila. In razveseljevala nas je vsak dan: s svojo prisrčno pojavo in navdušujočim značajem, tako značilnim za vse Bernieshine bernčke. Zagotovo je od vseh mladičkov, ki so prišli k nam, najhitreje osvojila pravila hišne čistoče. Menjava krdela ji ni pomenila nikakršne težave, tudi v šoli se je odlično znašla. Enako kot njena mama Blueberry je oboževala počitek v avtu, oboževala pa je tudi svojega bratranca Fellowa. Z njenim prihodom se je v naši družini ponovno pospešil vsakdanji utrip in ponosni smo bili, da smo postali del velike Bernieshine družine.

Zaradi svojega medvedkastega videza je bila vedno priljubljena obiskovalka vrtcev in šol, saj je 23. junija 2018 tudi ona postala Tačka pomagačka.

Če za koga, potem je zanjo veljalo, da je bila prava robustna bernka, “model, ki ga ne delajo več”, kljub kolčni dispaziji gibka in brez zdravstvenih težav. Zato je tako zelo boleče zarezalo v našo dušo, ko so najprej odkrili anaplazmozo. Kako je to mogoče, ko svoje pse tako zelo ščitimo pred klopi? Bila je neješča. In prav Fani, ki ni nikdar izpustila priložnosti za prigrizek?? Po tednu dni je udarilo drugič: tumor na vranici. Z zavedanjem, da smo naredili vse, kar je bilo v njeno dobro, smo jo pospremili preko mavrice …

RODOVNIK