Novice

Tudi naše krdelo po rimski Emoni

Kljub Fellowovim častitljivim letom in mojim zdravstvenim težavam smo brez težav zmogli sprehod po rimski Emoni skupaj z našimi prijatelji iz skupine MOJ BERNI.

Mestni muzej Ljubljana je pripravil še en zanimiv dogodek, česar smo se ljubitelji in lastniki psov seveda od srca razveselili. V teh časih, ko vsi pogrešamo naša druženja, je bilo tole še posebej dobrodošlo.

Naše krdelo je zapustil še Carlos

Carlos ( 9.5.2014 – 23.8.2021)

Carlosa je 23.maja 2014 prinesla k nam soseda kot malo nebogljeno dvotedensko mače.

 

 

 

 

 

Takoj je stekla reševalna akcija. Fani je bila njegova prva skrbnica

in kar nekaj časa je trajalo, da smo ugotovili, da smo z njim v hišo dobili tudi mikrosporijo. Z nemalo truda smo se slednje rešili po nekaj mesecih, Carlos pa je ostal in postal naš.

Pridno je rasel in hodil z nami na sprehode v gozd. Domnevali smo, da je zaradi odraščanja v pasjem krdelu zagotovo mislil, da je pes. Hitro je osvojil veščino vstopanja skozi pasja vratca. Čez dan je poležaval v okolici hiše, pozimi si je poiskal prostor na kavču, zvečer se nam je “po službi” pridružil v spalnici: edini naš muc, ki se je zvil v klobčič ob moji roki in zaspal skupaj z mano.

Carlos, pogrešamo te vsak dan, že od kar te je bolezen odtrgala od doma, ko smo ob vzpodbudi in trudu dr. Urške Petek vseeno upali, da se kmalu vrneš… Zdaj boš spet nagajal svoji Fani!

 

Jenny je spet doma

Pomoč, ki se je ne da plačati z denarjem, je zavzeta, ljubeča, brezpogojna skrb za tvojega štirinožca, ko ne moreš poskrbeti zanj sam. Zadnjih 70 dni je bila deležna take skrbi naša Jenny in ne najdem primerjave, ki bi njenima začasnima skrbnikoma – Ireni in Tonetu Burjak – segala vsaj do gležnja.

Vsakodnevne novice so nas pomirjale in razveseljevale. Jenny se je kot “edinka” pri Ireni in Tonetu naravnost razcvetela.

Zdaj je spet doma, vendar njen drugi dom ostaja v Polju in v srcih Irene in Toneta, ki se jima nikdar ne bomo mogli dovolj zahvaliti!

Kaylie Bernieshine – Kami na poti domov

Kami je sklenila, da bo na poti v novi dom naredila postanek v Predolah. Prisrčni obrazek se ji je razjasnil, ko je zagledala Fellowa in repek je kar sam od sebe navdušeno poplesaval.

Kami je sklenila, da bo še prišla!

Dobrodošla v veliki svet, lepotička Bernieshine!

Vse najlepše, vse najboljše, dragi Brooklyn!

Z Brookom praznujeta tudi Beatle in Betty. Tudi njima najboljše želje!

mama Lorry in Beatle

Naša Fanči – nova zvezdica na nebu

Privilegij, da živimo z bernskim planšarskim psom, je neprecenljivo darilo, pravi prof. Bernd Guenter. In ko ta privilegij nenadoma izgine, sredi množice ostaneš tako zelo sam.

Funny Girl Bernieshine je bila moj ponos. Razveseljevala je s svojim robustnim medvedkastim izgledom in neponovljivim “bernieshine” značajem. Bila je predana Tačka pomagačka, ki je znala popestriti marsikatero terapevtsko uro malčkom, otrokom, starejšim…

 

In zdaj je odšla: postala je nova zvezdica na nebu, na oni strani mavrice, brez bolezni in brez bolečin…

Zeleno, ki te ljubim, zeleno

Federico García Lorca: Romance Sonámbulo

Verde que te quiero verde….

Sprehod v najboljši družbi

V teh časih smo res omejeni na sprehode blizu doma. Če se tak sprehod začne za našo hišo, toliko bolje.

Žalostna vest na sončen dan

Včasih si rečem, da je na tak lep sončen dan res nepravično umreti. A vendar je usoda neizprosna in našemu Flashu se je prav danes izteklo njegovo zemeljsko življenje. Dobrih 11 let je delal družbo Sebastjanu, ki je poskrbel, da mu je bilo dobro. Boljše, kot marsikomu. In to vliva tolažbo na današnji žalostni dan. Hvala, Sebastjan, tebi, dagi naš Flash, pa srečno pot preko mavrice!

Manca in Fani – odlična sprehajalna kombinacija

Manci ni potrebno reči dvakrat: takoj je navdušena za sprehajanje naših kužkov. S Fani sta odlična kombinacija, saj imata približno enak ritem in dolžino sprehoda…. Še dobro, da pomaga tudi očka Matic! 😉

 

Brooklyn je sveže okopan in urejen

Kako lepo je okopati in urediti pridnega bernija. In Brookec to vsekakor je. Zdaj, ko je odrasel in zrel fant, ve, da je potrebno za lepoto malo potrpeti, njegova Milica pa trpi zraven…. Ampak pri Mojci ni popuščanja, dokler ni vse narejeno, kot je treba. In izid je seveda odličen! 🙂

Felice je izgubila zadnjo bitko

Prav na hitro se je odločila in odšla, naša Felice. Od pomladi 2010 je bila Lilijina in Marjanova, a še vedno tudi malo naša.

Felička, Feli, naša Srečka… Veterinarske ambulante so bile zanjo tuj svet, saj je redko potrebovala “servis”, bila jo je ena sama skromnost. Vodila jo je neizmerna energija in jo ohranjala na ravni triletnega pasjega otroka skoraj do konca njenega bivanja. Vse klopne bolezni tega sveta so se spravile nanjo in premagale njen večni optimizem.

Hvala Lili in Marjanu za njenih 11 srečnih let!

Pogrešali te bomo, ljuba Feli!

 

Najlepši šopek za 8. marec

Vse, ki vam srca bijejo za bernije, se boste verjetno strinjale, da je tole najlepši šopek, ki ga dame lahko dobimo za praznik !

Fellow – kopanje = projekt

Za pasjega gospoda, ki šteje dobrih 11 let, je kopanje kar zahteven projekt. Ampak: če je treba, je treba. In res je bila njegova dlaka potrebna temeljite nege, prav tako kot koža. V malo skrajšani izvedbi je kar zasijal in več kot očitno je bilo, da se počuti odlično! 🤩😇

Mala Penny na obisku

Slike res povedo več kot 1000 besed. Vsi smo bili nad malčico navdušeni! 😍

In veseli za Barbaro! 😊

Prvi dan svobode

Ni bilo potrebno razmišljati več kot minuto, dve…. kam bi jo mahnili, ko se je napovedoval čudovit zimski dan. Vsekakor je bil nekaj posebnega že zato, ker nam je bilo dovoljeno iti kamorkoli po naši državi. Svobodno. Brez izjav, potrdil, obrazložitev, izgovorov. Bilo je zelo lepo!

Pasji saloni so bili predolgo zaprti…

… in treba se je bilo znajti po svoje. Škarje in strižnik v roke, krtače in glavnike na plano!

Najprej pa seveda kopalnica! Izid je bil videti prav vzpodbuden 🙂

Fanči je upihnila 9. svečko

Naša Funny Girl Bernieshine – Fani, Fanika, Fančulja, Francka…. kar težko verjamem, da je z nami že devet let. Danes praznuje okopana, ampak ji tega ni videti, saj je njena medvedkasta dlaka velik zalogaj za nego. Še vedno je poskočna, včasih malce samosvoja (beri: jezna na druge bernije, ki niso iz njenega mehurčka…), ampak ko je v službi, ji sodelovanje z drugimi Tačkami ne predstavlja težave. Vsi njeni ji od srca želimo še veliko zdravih let!

FINN, NASVIDENJE NAD ZVEZDAMI

Zelo kratko in nedvoumno sporočilo je prispelo: POSLOVILI SMO SE OD FINNA. HORMONSKA TERAPIJA PRI RAZSIRJENI PROSTATI NI PRIJELA ZVLJENSKE FUNKCIJE SO RAPIDNO UPADLE. PROSIM NE KLICITE ME VEC

 

Mali Finn je bil eden mojih najljubših mladičkov. Veliko časa smo preživeli z njim oziroma on z nami. Bil je obetaven krepak fant.

 

Ker je živel tako blizu, so me pogosto, še posebej, ko je umrl njegov prvi lastnik, preganjale skrbi. Zaslužil si je več, veliko več, kot je dobil.

Njegov odhod mi je zlomil srce, ampak ker pravijo, da je odšel na bolje, bo bolečina sčasoma popustila, ostalo bo le upanje na snidenje nad zvezdami.

 

Sneženi pozdravi od Farie

Princesa Faria

Monika nas pogosto razveseli s fotografijami, ki vse povedo: naša 11-letna princesa Faria uživa življenje z veliko žlico!

zimska uživancija

Hvala, Monika!

Prisrčna voščila za lep Božič in srečno Novo leto!

Naj bo srečno, zdravo, predvsem pa boljše: da se bo skotilo veliko malih bernijev, ki bodo prav vsi dobili odlične lastnike; da bodo vsi berniji zdravi, razigrani, ubogljivi; da noben berni ne bo osamljen, lačen, premražen; da se bomo spet lahko družili, optimistično načrtovali naše dogodke, ostali zdravi in pogumno predani našim najboljšim sopotnikom!

Praznuje tudi naših pet F-jev!

11. rojstni dan praznujejo tudi naši Felice, Faria, Fly, Flash in Finn.

Felice bo prišla po darilo sama,

Faria  ,

 

Fly     in Flash  

so ga dobili po pošti,

Finn ga je pa dobil dostavljenega na dom.

Enajsta svečka je dar z neba in vsak dan z našim bernijem je posebno darilo.
S hvaležnostjo in spoštovanjem želiva še veliko takih daril.
Mojca & Miro

 

Vse najboljše, Fellow, za lepih 11!

Naš Fellow danes praznuje in mi z njim: 11 skupnih let je za nami, minila so kar naenkrat, ampak za vsak dan posebej smo hvaležni. Tudi za to, da je še vedno z nami pet od devetih njegovih sorojencev: Faria, Felice, Fly, Flash in Finn.

Seveda praznovanje vsebuje tudi obujanje spominov: na njegovo mamo Latino in očeta Adisa Bernieshine , med katerima se je kar iskrilo od naklonjenosti in zato ni moglo biti drugače, kot da smo dobili deset čudovitih trobarvnih kepic.

Fellow je lep fant, ampak njegova največja odlika je njegov značaj, s katerim nas je popolnoma razvadil… zato mu kakšen zimski “samooskrbni” potep po gozdu za hišo rade volje odpustimo.

Še vedno gre z navdušenjem na delo v svoji opremi Tačk pomagačk.

Upamo, da bo upihnil še kar nekaj svečk na torti in na zabavo povabil tudi svoje punce!

V varstvu pri Farosovih

Neprecenljivo, ko se lahko brez skrbi odpraviš po opravkih, Fellow pa med tem uživa nedeljeno pozornost pri Farosovih, Ireni in Tonetu, med sprehodom pa sklepa nova prijateljstva.

Kaj potem, če je prijateljica mala pujska?

Tudi Vite ni več z nami…

Dolcevita Bernieshine – Vita

(5.12.2008 – 5.12.2020)

Še včeraj sem ji s ponosom in upanjem voščila vse najboljše za današnji rojstni dan… ampak njene velike začudene očke so spraševale… Ni ji bilo več dobro na tem planetu in Nina je njeno sporočilo razumela pravočasno: danes jo je pospremila v boljši svet, čeprav bi morala z njo upihniti 12 svečk na torti.

Vito sem spoznala čisto po bernsko: med vožnjo sem zagledala bernskega mladička na sprehodu z lastnico. Ustavila sem, kajpada, stopila iz avta in prosila mlado gospo, če se lahko mladičku približam in ga pogledam od blizu. Osupljivo lep mladiček je bila mala Vita.

In v naslednji fazi sem prepoznala tudi lastnico, s katero se nisva videli že od njenega prejšnjega bernija Rona dalje…. Od takrat sta Nina in njena Vita zaznamovali naše klubsko delo, naše dogodke.

Vita ni potrebovala povodca, saj je bila z nevidno vrvico trdno pripeta na svojo Nino. In pozneje na vse svoje ljudi. Tudi nam je zlezla pod kožo. Pogrešali jo bomo!

Srečno pot čez mavrico, ljuba Vita!

 

Draga Jilli, pogrešali te bomo!

Jilli Berner Kaiser

(19.12.2009 – 2.12.2020)

Že od včeraj, ko je prispela novica, da je v Barbarinem naročju za vedno zaspala njena Jilli, tečejo solze in naši trije bernji čutijo, da nekaj ne bo tako, kot je bilo do sedaj.

Jilli je bila poseben pasji otrok in prav zato je sejala okrog sebe čisto srečo. Ko se ji je pridružila Happy, je bilo videti, da je zacvetela.

 

Naši Faniki je šla rajši izpod nog, ampak Fellow je bil pa njena ljubezen. In občutki so bili obojestranski.

 

Trdno smo držali pesti in tačke, ko je šlo z njenim zdravjem navzdol in neskončno žalost delimo z njeno Barbaro in s Happy.

Srečno pot čez mavrico, ljuba Jilli!

Manca in Tačke v Mestni knjižnici Ljubljana

Z veseljem vas vabimo k ogledu odličnega predstavitvenega filma, ki sta ga za Mestno knjižnico Ljubljana mojstrsko zasnovala Ana Berce in Rok Dežman. Ana pravi, da film brez bernijev ne bi bil popoln….

Posnetek je na voljo TUKAJ!

Jenny praznuje 1. rojstni dan

Naša slavljenka je tako hitra, da jo v objektiv lahko ujame samo najbolj izkušena fotografska ekipa… Ko je meglo končno popilo sonce, je sicer nastalo nekaj prazničnih fotografij, ki pa seveda težko opišejo, v kakšno pubertetnico je zrasel naš “koronski pasji otrok”.

Zelo predana čuvajka, vedno prva pri hrani, ampak tudi prva, ko je treba priti na klic.

 

Svoj rojstnodnevni priboljšek je delila s Fellowom in Fani, s katerima tvori posrečeno krdelo. Prva dva sta nas zazibala v mir in udobje, česar Jenny (še) ne priznava.

Vse najboljše, draga naša Jenny!

 

Gozd za hišo

V teh čudnih korona časih smo nadvse hvaležni za gozd, ki ga imamo za hišo, za sprehode po šumečem listju, za sonce, za polno košarico gob… Še jajčka iz vasi, pa bo kosilo popolno!

 

 

Minilo je že 10 let

Včeraj se je izteklo deseto leto, od kar z nami ni več naše Latine. Čeprav v naši hiški vrvi od življenja, ki ga je Jenny precej popestrila, našo milo lepotico še vedno pogrešamo. Njena ljubezen še vedno odseva v Fellowovih temnih očeh. Hvala, Latina, za tvoje največje darilo, za Fellowa, in za skoraj štiri prekrasna, mnogo prekratka leta.

 

Fly z Moniko in Patrikom na obisku

Fly je bil po svoje vsa ta dolga leta z nami, saj nam je njegova Monika pošiljala fotografije, ki so nas razveseljevale, pomirile, od navdušenja ponesle v višave, … Danes smo se spet prepričali, da je Fly edini kralj Monikinega srca. Drug brez drugega sploh ne moreta, kar je več kot očitno.  Fellow si je nezaupljivo ogledoval brata, ampak “nose to nose” na koncu pove vse. Zlati fantje, kaj ne, Monika?

 

 

Večnamenska pasja rampa

Da je rampa za pse strašno koristna, smo se že neštetokrat prepričali. Naše pse smo naučili, da vstopajo v avto in izstopajo iz njega izključno s pomočjo rampe, saj jih tako lažje nadzorujemo in pravočasno privežemo, predvsem pa preprečujemo obremenitve komolcev pri doskoku. Naša Manca pa je ugotovila, da se po rampi lažje pride do Jenny in jo pocrklja. Potem dobiš pa še pasji poljubček in svet je prekrasen!

 

 

 

Brooklyn na lepotičenju

Naša pasja kopalnica je končno gostila tudi (malo tudi našega) Brookca, ki je “bon za lepotičenje” dobil od nas za letošnji – že 6. – rojstni dan.

Izjemno priden in potrpežljiv je hrabro zdržal do konca.

Čofotanje na vroč poletni dan

Bistra Gradaščica nam je ponudila prijazno svežino, kjer so se pod Legotovim vodstvom naši trije do sitega načofotali.

Tokrat je na svoj račun prišla tudi Jenny, ki ji je čista, široka in mirna rečica bolj ugajala kot Grosupeljščica.

In Lego se je izkazal za zelo prijaznega vodiča. Še pridemo!

Ollie na obisku

Včeraj smo gostili visok obisk. V Trnovo se je prišel pokazat Ollie, novi družinski član pri Pečarjevih, ki je več kot dostojno nasledil nam tako ljubo Tally. Jenny je bila zelo prijazna gostiteljica, skupaj sta preizkusila tudi vodno razkošje, igri pa ni bilo ne konca ne kraja.

 

Vse najboljše voščimo Brooku, Beatlu in Betty

Brooklyn, Beatle in Betty, potomci našega Fellowa praznujejo danes 6. rojstni dan.

Brookec je iz tele male ljubke kepice, za katero smo bili še posebej veseli, da je prišla v našo bližino, zrasel v postavnega in pridnega bernija.

Vsem želimo še na mnoga leta in lepo praznovanje!

 

mali Brook

Naša Felice poletno polepšana

Udobje naše nove pasje kopalnice je preizkusila tudi Felička (Per Aspera Ad Astra Felice), ki že 11. leto domuje pri Lili in Marjanu.

Pravi, da bo še prišla! <3

Darilo za rojstni dan

Hvala, Ana!

To je bilo NAJ darilo za moj letošnji rojstni dan!

Martina iz Male ustvarjalnice ga je naredila mojstrsko.

www.malaustvarjalnica.com

Na voljo novi članki

Več kot 100 člankov, objavljenih v reviji MOJ PES, o dopolnilnih metodah zdravljenja, je spet na voljo na mojih spletnih straneh. Če naletite natežavo ali imate vprašanje, pišite na moj naslov!

Tačke delavne tudi poleti

Fani in Fellow, prizadevni Tački pomagački, tudi v visokem poletju privolita v sodelovanje, še posebej, če gre za njuno najljubšo knjižnico – Prežihov Voranc na Viču.

Fani – ambasadorka branja z Nikom Škerlecem!

VIDEO poglejte TUKAJ!

Revija Moj pes: pasma meseca

Revija MOJ PES  št. 4-5 2018 posveča rubriko “pasma meseca” bernskemu planšarskemu psu.

Tone Hočevar je napisal marsikaj, česar še nismo vedeli, svoje izkušnje in znanje smo pridodali tudi mi, naslovnico pa ponovno krasi Fellowova fotografija, ki je mojstrsko delo Katje Vogrinec.