JENNY GOLDEN STYRIA

pol. 15.11.2019

»Zlato v imenu, zlato v srčku,« bi lahko rekli za našo pridobitev »koronskega« leta 2020. Na slovenski kulturni praznik 8. februarja je Jenny prestopila naš domači prag. Hitro smo se sporazumeli glede hišnega reda, se organizirali glede skrajšanih sprehodov in urnika prehranjevanja. Jenny je bila radovedno vljudna, vajena mačje družbe in ravno dovolj mirna, da je zanimala tudi naše žametne tačke. Fellow in Fani sta mladenko spoznala že v leglu in glede na pogoste obiske prijateljskih bernijev se jima je dozdevalo, da tale obisk le traja malo predolgo (kot bi rekla Barbarina Jilli). Fellow je kuhal mulo, Fani pa je mladičko preprosto ignorirala. Zahvaljujoč mešanici Bachovih kapljic sta Fani in Jenny postali nerazdružljivi v igri, Fellow pa uživa spoštovanje najstarejšega, ki mu je na sprehodu v gozdu treba brezpogojno slediti.

Jenny

Vsem v veselje je Jenny zelo učljiva. Takoj, ko je dosegla potrebno višino, se je pri štirih mesecih in pol naučila uporabljati pasja vratca. Ker je imela dva velika vzornika, ni imela pretiranih težav s spoznavanjem okolice. Fani jo je naučila čuvanja doma, Fellow pa ji je predal dragoceno modrost, da se ne splača vznemirjati za malenkosti.

Z Jenny sva takoj, ko sva izpolnili predpisane pogoje, stopili v svet prostovoljstva pri Društvu za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. 25. maja 2022 sva tudi uradno postali terapevtski par.

Jenny je rojena za poslanstvo, ki ga opravljamo Tačke, ravno prav zadržana, po drugi strani pa navdušena za družbo, delo in seveda crkljanje.

RODOVNIK