PER ASPERA AD ASTRA FELLOW

pol. 21.12.2009

Fellow, naš prisrčni dečko, je eden izmed petih moških potomcev naše Latine de Marais Champagne in Adisa Bernieshine in nadaljuje našo bernsko moško vejo. Je pravi zodiakalni strelec: zabaven, prikupen, duhovit, radoveden. Ničesar se ne boji, a je preudaren. Upošteva naše pripombe, če so v skladu z njegovimi nazori, do Jenny je nagajivo – pokroviteljski, kot se starejšemu članu krdela spodobi, s Fanči pa sta tvorila posrečen in ljubezniv par, za katerim je naklonjeno pogledal vsak ljubitelj psov. Odpoklic je zanj le “nakladanje”, vendar mu je zrelost prinesla tudi spoznanje, da mu je z nami najlepše.
Njegov čut za družabnost ga vedno popelje novim prijateljem naproti. Obiskovanje male šole je bilo zanj prava žurka, v tisti “tazaresni” šoli pa je kljub mladosti pokazal, da je iz pravega testa.
Svoje skoraj črne oči, v katerih se zrcali vsa nežnost bernske duše, je podedoval po mami… po obeh starših pa veličastno postavo in neskončno nežno naravo, kar je zagotovo ena njegovih največjih odlik. Ne pravim zaman, da je to bernski planšarski pes, ki sem ga iskala dvajset let.

Od 16. oktobra 2017 opravlja delo terapevtskega psa v Društvu za terapijo s pomočjo psov “Tačke pomagačke”.

RODOVNIK

DNA profil

Od 31. marca 2012 ima doživljenjsko vzrejno dovoljenje.