Novice

Tudi Vite ni več z nami…

Dolcevita Bernieshine – Vita

(5.12.2008 – 5.12.2020)

Še včeraj sem ji s ponosom in upanjem voščila vse najboljše za današnji rojstni dan… ampak njene velike začudene očke so spraševale… Ni ji bilo več dobro na tem planetu in Nina je njeno sporočilo razumela pravočasno: danes jo je pospremila v boljši svet, čeprav bi morala z njo upihniti 12 svečk na torti.

Vito sem spoznala čisto po bernsko: med vožnjo sem zagledala bernskega mladička na sprehodu z lastnico. Ustavila sem, kajpada, stopila iz avta in prosila mlado gospo, če se lahko mladičku približam in ga pogledam od blizu. Osupljivo lep mladiček je bila mala Vita.

In v naslednji fazi sem prepoznala tudi lastnico, s katero se nisva videli že od njenega prejšnjega bernija Rona dalje…. Od takrat sta Nina in njena Vita zaznamovali naše klubsko delo, naše dogodke.

Vita ni potrebovala povodca, saj je bila z nevidno vrvico trdno pripeta na svojo Nino. In pozneje na vse svoje ljudi. Tudi nam je zlezla pod kožo. Pogrešali jo bomo!

Srečno pot čez mavrico, ljuba Vita!

 

Draga Jilli, pogrešali te bomo!

Jilli Berner Kaiser

(19.12.2009 – 2.12.2020)

Že od včeraj, ko je prispela novica, da je v Barbarinem naročju za vedno zaspala njena Jilli, tečejo solze in naši trije bernji čutijo, da nekaj ne bo tako, kot je bilo do sedaj.

Jilli je bila poseben pasji otrok in prav zato je sejala okrog sebe čisto srečo. Ko se ji je pridružila Happy, je bilo videti, da je zacvetela.

 

Naši Faniki je šla rajši izpod nog, ampak Fellow je bil pa njena ljubezen. In občutki so bili obojestranski.

 

Trdno smo držali pesti in tačke, ko je šlo z njenim zdravjem navzdol in neskončno žalost delimo z njeno Barbaro in s Happy.

Srečno pot čez mavrico, ljuba Jilli!

Manca in Tačke v Mestni knjižnici Ljubljana

Z veseljem vas vabimo k ogledu odličnega predstavitvenega filma, ki sta ga za Mestno knjižnico Ljubljana mojstrsko zasnovala Ana Berce in Rok Dežman. Ana pravi, da film brez bernijev ne bi bil popoln….

Posnetek je na voljo TUKAJ!

Jenny praznuje 1. rojstni dan

Naša slavljenka je tako hitra, da jo v objektiv lahko ujame samo najbolj izkušena fotografska ekipa… Ko je meglo končno popilo sonce, je sicer nastalo nekaj prazničnih fotografij, ki pa seveda težko opišejo, v kakšno pubertetnico je zrasel naš “koronski pasji otrok”.

Zelo predana čuvajka, vedno prva pri hrani, ampak tudi prva, ko je treba priti na klic.

 

Svoj rojstnodnevni priboljšek je delila s Fellowom in Fani, s katerima tvori posrečeno krdelo. Prva dva sta nas zazibala v mir in udobje, česar Jenny (še) ne priznava.

Vse najboljše, draga naša Jenny!

 

Gozd za hišo

V teh čudnih korona časih smo nadvse hvaležni za gozd, ki ga imamo za hišo, za sprehode po šumečem listju, za sonce, za polno košarico gob… Še jajčka iz vasi, pa bo kosilo popolno!

 

 

Minilo je že 10 let

Včeraj se je izteklo deseto leto, od kar z nami ni več naše Latine. Čeprav v naši hiški vrvi od življenja, ki ga je Jenny precej popestrila, našo milo lepotico še vedno pogrešamo. Njena ljubezen še vedno odseva v Fellowovih temnih očeh. Hvala, Latina, za tvoje največje darilo, za Fellowa, in za skoraj štiri prekrasna, mnogo prekratka leta.

 

Prisrčna voščila za lep Božič in srečno Novo leto!

Naj bo srečno, zdravo, predvsem pa boljše: da se bo skotilo veliko malih bernijev, ki bodo prav vsi dobili odlične lastnike; da bodo vsi berniji zdravi, razigrani, ubogljivi; da noben berni ne bo osamljen, lačen, premražen; da se bomo spet lahko družili, optimistično načrtovali naše dogodke, ostali zdravi in pogumno predani našim najboljšim sopotnikom!

Praznuje tudi naših pet F-jev!

11. rojstni dan praznujejo tudi naši Felice, Faria, Fly, Flash in Finn.

Felice bo prišla po darilo sama,

Faria  ,

 

Fly     in Flash  

so ga dobili po pošti,

Finn ga je pa dobil dostavljenega na dom.

Enajsta svečka je dar z neba in vsak dan z našim bernijem je posebno darilo.
S hvaležnostjo in spoštovanjem želiva še veliko takih daril.
Mojca & Miro

 

Vse najboljše, Fellow, za lepih 11!

Naš Fellow danes praznuje in mi z njim: 11 skupnih let je za nami, minila so kar naenkrat, ampak za vsak dan posebej smo hvaležni. Tudi za to, da je še vedno z nami pet od devetih njegovih sorojencev: Faria, Felice, Fly, Flash in Finn.

Seveda praznovanje vsebuje tudi obujanje spominov: na njegovo mamo Latino in očeta Adisa Bernieshine , med katerima se je kar iskrilo od naklonjenosti in zato ni moglo biti drugače, kot da smo dobili deset čudovitih trobarvnih kepic.

Fellow je lep fant, ampak njegova največja odlika je njegov značaj, s katerim nas je popolnoma razvadil… zato mu kakšen zimski “samooskrbni” potep po gozdu za hišo rade volje odpustimo.

Še vedno gre z navdušenjem na delo v svoji opremi Tačk pomagačk.

Upamo, da bo upihnil še kar nekaj svečk na torti in na zabavo povabil tudi svoje punce!

V varstvu pri Farosovih

Neprecenljivo, ko se lahko brez skrbi odpraviš po opravkih, Fellow pa med tem uživa nedeljeno pozornost pri Farosovih, Ireni in Tonetu, med sprehodom pa sklepa nova prijateljstva.

Kaj potem, če je prijateljica mala pujska?